dimarts, 1 de maig de 2012

Volta Serra de l'Obac - Sant Llorenç del Munt

La Mola de Sant Llorenç del Munt (Viquipèdia)
Durant els anys que vaig viure al Vallès, les excursions a Sant Llorenç del Munt van ser molt freqüents. Tant en solitari com amb la companyia de l'amic Roldan Riera, també vallesà d'adopció, vaig córrer per molts camins d'aquest magnífic Parc Natural. Si he d'escollir un itinerari, tant per la seva llargada com pels indrets per on passa, és aquesta volta que he batejat Serra de l'Obac - Sant Llorenç del Munt. Es tracta d'un recorregut que vam anar construint amb en Roldan a partir de diferents trams que havíem anat fent (i que, en la seva gran majoria, ell m'havia descobert) i que concentra l'essència del Parc.

L'itinerari surt de l'aparcament de la Torre de l'Àngel (570), a tocar de la carretera de Matadepera al coll d'Estenalles, remunta la Riera de les Arenes fins tornar a sortir a la carretera a tocar de la Barata i poc després s'enfila cap a la carena de la Serra de l'Obac. La Serra es va seguint cap al Nord, passant arran del seu cim culminant, el Castellsapera, pel Coll de Tres Creus (874) i fins al Coll de Boix on es gira cap a l'Est per anar cap a la Mata (920) i cap al Coll d'Estenalles, on es torna a travessar la carretera.

Serra de l'Obac (Viquipèdia)
Ja per una zona força més concorreguda, del Coll d'Estenalles (870) es puja al Montcau (1057).

El Montcau (Viquipèdia)
Del seu cim es baixa al Coll d'Eres (940) per remuntar cap al Sud la carena fins la Mola (1107), cim culminant del Parc on hi ha el Santuari de Sant Llorenç del Munt. D'allà, mantenint-se cap al Sud, es segueix el Camí dels Monjos fins a la cruïlla del camí a Can Pobla, que s'agafa girant ara cap a l'Oest. Prop de Can Pobla es troba la pista cap a Can Robert que es segueix per, finalment, baixar de Can Robert a la Riera de les Arenes i retrobar l'aparcament de la Torre de l'Àngel.

Aquest dimarts festiu, en un dia fresquívol i radiant de primavera, he gaudit molt fent aquesta volta. Em feia un cert respecte de fer-la corrent, sense motxilla (i sense aigua). L'havia fet per darrera vegada l'11 de setembre de 2006 i hi havia dedicat 2h 35min (segons l'anotació que vaig fer a la llibreta). Gairebé sis anys després no tenia molt clar com aniria i el resultat va ser... 2h 35 min! Anem resistint!

Com que em sembla un recorregut molt interessant de compartir, he construït el track a partir d'altres que he baixat del Wikiloc i l'he penjat. No es tracta, doncs, del track real que jo he fet perquè no duia el GPS, però he intentat que en sigui molt aproximat.

1 comentari:

  1. Ei Jordi! recordant racons Vallesans, una volta molt maca i entranyable i a bon ritme eh?

    ResponElimina