dijous, 17 de maig de 2012

Corrent per Sagàs

El Santuari de Sagàs (1020 m)
Aquest matí m'ha vingut de gust anar a córrer per la muntanya. Ahir el vespre m'havia estat mirant al mapa el recorregut del GR7 que, en direcció Sud, passa per la Seu i salta cap a Fòrnols pel coll de Creus. Al Wikiloc vaig trobar un track del tram de GR7 que m'interessava i que havia penjat en Manuel Coronado, autor del bloc gr7deandorraatarifa.blogspot.com i senderista que s'ha currat tot el GR7 des de Porta a Tarifa en 73 etapes. Aquest track em va servir per fer l'itinerari fins a sobre del Santuari de Sagàs i la resta la vaig traçar a partir d'alguna pista coneguda i la vista satèl·lit del GoogleMaps.

He deixat el cotxe a la pista del Torrent de Casanoves, just on el GR7 la deixa per enfilar-se, tot carenejant, cap al Pui de la Bastida. Al punt que recordava d'una vegada que havia anat a Sagàs amb BTT, he deixat el GR7 i he seguit la pista que fent alguna ziga-zaga baixa fins al Santuari. Avui rajava la font que hi ha davant de l'entrada de l'església, així que he aprofitat per fer un glop.

Ja de tornada, Sagàs va quedant enrere entre la boscúria
Després, seguint el track que vaig fer a ull de la imatge satèl·lit, he trobat la pista que em porta cap a Cal Ramon i poc més enllà he baixat a trobar el Torrent de Casanoves. D'allà, un sender que va seguint el torrent em porta a confluir en la pista que baixa de Cal Casanoves i, finalment, arribo al cotxe.

Ha estat un itinerari de 13,7 km, uns 700 m de desnivell i 1h i 3/4 de temps efectiu que m'ha agradat molt i que m'ha permès treure'm l'espineta de fa cosa d'un any quan, amb les bicis, en Ramon, la Sílvia i jo no vam saber trobar la ruta per tornar de Sagàs a la Seu i ens vam fer un fart de carregar la bici tot saltant pels rocs del Torrent de Casanoves.

Aquí sota hi ha el track real que he fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada