diumenge, 30 d’octubre del 2011

Aristot - Castellnou de Carcolze


El bosc sota Aristot comença a ser de tardor
Aquest matí de diumenge, després  d'una setmana amb una méteo força inestable, he fet una molt interessant excursió social de la UEU. Ha estat proposada i acompanyada per en Pere Frases, veí d'Aristot i actiu soci de la UEU, que ha estat el promotor i principal realitzador de la recuperació d'aquest camí vell d'Aristot a Castellnou de Carcolze. No havia estat mai a Aristot, així que raó de més per afegir-me a l'excursió.

La trentena de persones que hem gaudit de l'excursió ens hem trobat al Pont d'Arsèguel a les vuit del matí i, amb alguns dels vehicles, hem anat fins a Els Arenys (910), entre El Pont de Bar i Martinet, des d'on hem iniciat el camí.

Per bells i emboscats senders, poc recorreguts, hem anat pujant fins a l'ermita de Sant Joan de Sobeig (1180).

A l'ermita de Sant Joan de Sobeig.

Poc després ja hem seguit el camí que, provinent de Músser, flanqueja en direcció primer nord i, posteriorment, oest cap a Aristot.

Apropant-nos a Aristot
Arribem a l'encimbellat poble i a l'encara més enlairat mirador (1240). La vista sobre el vessant nord del Cadí, els pobles de Bar i Toloriu, a una alçària semblant, el Roc Beneïdor i la vall del Segre, ... és magnífica.

Al mirador d'Aristot

El Roc Beneïdor i, més en primer terme, les roques per on passa el camí cap a Castellnou

Seguim cap a Castellnou de Carcolze i aviat ens trobem seguint el recuperat camí vell. Passem per veritables miradors, com el pintoresc Planell dels Llops, que dominen la vall del Segre per sobre El Pont de Bar.

La carretera, al fons de la vall, i El Pont de Bar
El camí, finalment, s'acosta cap a Castellnou.

El bonic nucli de Castellnou de Carcolze
Just al peu del poble (1276) agafem un seguit de camins i senders que ens baixen al Pont d'Arsèguel (810).

Tot plegat han estat uns 18 km i 1100 m de desnivell que hem recorregut en cinc hores i mitja. Els del GPS, aquí sota teniu l'enllaç al track i una mostra del recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada