diumenge, 11 de setembre de 2011

La Tosa des d'Urús

El Niu d'Àliga, dalt de la Tosa
Durant la temporada d'esquí m'agrada pujar la Tosa amb els esquís de muntanya abans de fer una estona de pista. Em venen a sortir entre cinc i deu Toses per temporada i gairebé sempre, mentre estic pujant, penso en què un dia he de sortir des d'un dels pobles de la plana de la Cerdanya i no des de l'estació de la Masella on habitualment deixo el cotxe.

Darrerament he descobert el magnífic bloc Muntanyes, camins i traces del company Jaume Aguadé, amb el qual havíem coincidit en algunes sortides amb esquís del CEC dels primers 90. I en un dels seus articles he trobat una proposta molt interessant que m'ha permès satisfer aquella idea de la Tosa des de baix. Ell l'anomena La Tosa d'Alp pel nord i és un bon itinerari per aquests dies de calor d'estiu perquè es desenvolupa gairebé íntegrament per la cara nord, més ombrejada.

Seguint el track que adjunta a l'article, he sortit a 2/4 de nou d'Urús. De fet al costat d'on comença el track hi ha un carrer habilitat per aparcar que és ideal com a punt de sortida (1300). L'itinerari remunta la vall de la Font Llebrera seguin un PR.

A la Font Llebrera
El camí, a la capçalera de la vall, porta al coll de Jou (2021), ja a la carena, de d'on gaudeixo de la visió del vesant sud. Aprofito que em trobo amb un excursionista per demanar-li una foto al coll.

Al coll de Jou
Segueixo el GR que segueix per la carena cap a la Tosa (fita sud, 2524) on hi arribo a les 11, dues hores i mitja després d'haver sortit.

En la carena, cap a la Tosa, el Pedraforca i les Penyes Altes del Moixeró ens queden a l'esquena
La baixada és on el GPS treballa de valent. Bona part de l'itinerari no circula per camins marcats tot i seguir encertadament el relleu.

Arribant a Urús
Arribo al cotxe a les 13 h. Dues hores, doncs, des del cim i quatre i mitja tot plegat. Ha estat una molt agradable excursió per a aquest matí de Diada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada