dijous, 21 de juliol del 2011

Volta Soldeu - Vall d'Incles

El refugi de Cabana Sorda, ben avançada la volta

El company xaviseu de Wikiloc va pujar una magnífica volta a aquest portal d'intercanvi de rutes GPS. Es tracta de la ruta que anomena Volta per Soldeu, Siscaró i Incles i que va ser l'itinerari de la Travessa de Canillo 2011 que es va realitzar aquest 26 de juny passat. Segons l'organització de la Travessa, es tracta d'un itinerari de 21,43 km amb 2003 m de desnivell positiu.

Animat per disposar del track GPS d'en xaviseu, aquest fresc dia de juliol em vaig disposar a fer la volta. No vaig sortir de Soldeu si no del punt més baix de l'itinerari, el pont sobre el riu al començament de la vall d'Incles.

El primer pont sobre el riu d'Incles, punt de sortida de la meva volta

Començo doncs en pujada cap a Soldeu, i segueixo cap al Pas de les Vaques, el punt més alt de la primera meitat de l'itinerari.

A mesura que pujo cap al Pas de les Vaques, Soldeu va quedant a sota


L'Estany de Siscaró des del Pas de les Vaques
La  baixada cap a l'Estany de Siscaró és de fort pendent però força franca.

De l'estany es veu el Pas de les Vaques que acabava de descendre

De l'Estany fins el riu d'Incles la baixada comença amb una canal de fort pendent, amb grans blocs, força incòmoda, que recordava de l'excursió amb esquís que vam fer-hi aquest hivern. Després ve un tram boscós i el track s'enreda fora del camí; és l'únic punt de la volta on penso que és millor no fer cas del GPS i seguir el camí.

La vall d'Incles, mirant avall

Arribat a la vall, començo la llarga remuntada per l'altre vessant, orientat a l'est. Les vistes van essent més enlairades i l'itinerari s'endinsa per la vall de Cabana Sorda fins arribar al refugi i a l'estany.

L'estany i el refugi de Cabana Sorda van quedant a sota

D'allà, segueix la pujada, ara per canviar de vall i enfilar-se cap al punt més alt de la volta: la Collada de la Tossa de Caraup, per sobre dels 2600 m d'alçària.

Les pistes d'esquí sobre de Soldeu des de la Collada de la Tossa de Caraup

De la Collada segueix un tram de carena i un llarg descens cap al fons de la Vall d'Incles.

Prat amb lliris en la baixada

Arribo al cotxe força maduret però satisfet després de les 5 horetes i mitja que m'ha portat fer aquesta gran excursió. Podeu veure l'itinerari proposat per en xaviseu aquí sota:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada