dijous, 20 de maig de 2010

Lletó - Boscalt - La Molina de Lletó

Ja fa temps que volia conèixer aquest mas al peu de la muralla del Cadí que és la Molina de Lletó. Havia pensat que en l'excursió que ahir l'escola va fer al Santuari de Boscalt hi podríem arribar, però entre una cosa i l'altra se'ns va fer tard i quan ja portàvem dues terceres parts del camí vam haver de tornar.

Així que avui me n'he anat fins al coll de Lletó amb el cotxe i he fet un recorregut circular que m'ha portat altre cop al Santuari de Boscalt, seguint la pista del coll de Vanses i del coll de Mont-Ros, i d'allà, seguint el GR-150, fins la Molina de Lletó. Després he remuntat cap a Lletó passant per Cal Pei.


Poc després de sortir del coll de Lletó, s'aprecien força bé dos dels objectius de l'excursió: el Santuari del Boscalt, al prat elevat de l'esquerra, i la Molina de Lletó, al prat de sota


Passat el coll de Vanses, la Molina de Lletó es veu perfectament


La primavera esclata amb força al peu del Cadí

Després d'una "ganyipada" al Santuari del Boscalt, segueixo el camí que ahir vam haver de desfer i arribo a la Molina de Lletó.


El Cadí des del Santuari de Boscalt (foto de l'excursió de l'escola ahir)

El mas, en una ubicació magnífica, està en força bon estat.


El Cadí, des de la Molina de Lletó

Segueixo per pista fins a Cal Pei i d'allà remunto travessant prats fins a Lletó.


Runes a Lletó

Una bonica excursió, llargueta (16 km), però sense cap dificultat, que permet conèixer aquests paratges tant característics del nord del Cadí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada