diumenge, 7 de febrer del 2010

Pics de Casamanya Sud (2740) i Central (2725)

Retrobada de companys en un dia de sol dels que fa afició.

La nevadeta i la borrufa del dissabte ens va fer deixar el Casamanya i ens va portar a fer el Pic d'Encampadana (2488) a tocar de les pistes de El Tarter. Va ser una molt bona consolació, amb més de 900 m de desnivell sortint de l'aparcament de pistes, i amb un gran descens de bona neu.

Però avui diumenge, el dia ha estat magnífic. La sorpresa ha estat arribar a l'aparcament i trobar-nos-el ben ple. Hem coincidit amb una sortida de curset de la UEU: 34 persones amb esquís i amunt!

dscf0002-casamanya
Preparant el material a l'aparcament (1910)

L'ascensió es desenvolupa còmodament seguint la valleta, orientada cap al N, que és poc abans del coll d'Ordino venint de Canillo.

dscf0004-casamanya
Pujant per la valleta, al fons es distingeix la punta del Casamanya Sud

dscf0006-casamanya
Reagrupament a mitja pujada per rossegar alguna coseta i fer un glop

Pugem fins al coll entre el Casamanya Sud i el Central (on s'anaven acumulant els companys de la UEU). Decidim fer primer el Casamanya Sud (més alt), així que crampons i amunt.

dscf0008-casamanya
Al cim del Casamanya Sud (2740), la Fina, que s'acosta per l'aresta, jo i l'Albert. Darrera meu, el Casamanya Central, amb el curset de la UEU en ple

dscf0012-casamanya
A la torreta de dalt del Casamanya Sud (2740), jo, l'Oriol i la Fina

De retorn al coll i als esquís decidim pujar al Casamanya Central (2725), ara ja despoblat, i així fer la baixada des de més amunt.

Les pales i les comes de la vall ofereixen un bon descens, tot i que avui la qualitat de la neu no ens acompanya i la crosta emprenya força. El darrer tram, però, el sol ha transformat més la neu i encara ens permet fer algun gir amb més dignitat.

Ens desempalleguem del vestit de guerra i ens posem en ruta per mirar de travessar la frontera abans que el trànsit no s'enredi massa.

Ho rematem amb un dinar força competent als afores de La Seu. Fins a la propera, companys!

Excursió realitzada per Jordi Agustí, Francesc Carulla, Jordi Martínez, Oriol Roselló, Fina Ruaix, Lluís Serra, Bernat Sifré i Albert Torralba.


2 comentaris:

  1. Com es nota que tenies la tarda lliure eh ??
    Certament una bonica excursió amb millor companyia !!
    Meditarem noves sortides...

    ResponElimina
  2. Gràcies Jordi per la piulada i per l’estada al refugi de la Seu. Fins a la pròxima que espero que sigui ben aviat.

    ResponElimina