dimecres, 20 de maig del 2009

Travessa Sta. Coloma - Serra d'Enclar - Sispony


Des de les antenes del Pic de Carroi, una magnífica vista del conjunt Escaldes-Andorra la Vella amb la Vall de Madriu, que surt de front

Magnífica i entretinguda travessa que recorre tota la Serra d'Enclar amb impressionants vistes.

Surto quasi a les onze de Santa Coloma d'Andorra (970 m) pel camí que puja a Sant Vicenç d'Enclar. Segueixo el camí que remunta la vall del riu d'Enclar fins que els pendents es redrecen força i gairebé deixa d'haver camí, només algunes taques rodones de pintura, molt escasses. Pujo per una canal mirant d'evitar la neu que encara hi resta i finalment surto a un collet al sud-est del Bony de la Pica (2402 m), el punt més alt del recorregut, al qual arribo unes dues hores i mitja després d'haver sortit.


Una vista del tram final de la pujada al Bony de la Pica (en vermell) i del recorregut per la Serra d'Enclar fins el Pic de Carroi

Tot i que no ho havia pensat prèviament, decideixo de recórrer la Serra d'Enclar fins el Pic de Carroi i, d'allà, baixar a Sispony per la pista que accedeix a les antenes que hi ha prop del cim i sobre Andorra la Vella. El recorregut sembla valer la pena i, la veritat, no em ve de gust tornar a baixar pel mateix lloc que, per acabar-ho d'adobar, és força desavinent.

I, certament, la carena d'Enclar és aèria i ofereix una bona visió d'aquest sector andorrà. Ja prop del Pic de Carroi hi ha, fins i tot, alguns trams de cresteta força divertits. Finalment, arribo al complex d'antenes que domina aquest tram del Valira.

Baixada força còmoda per la pista fins a Sispony (1315 m), on agafo un petit autobús fins a La Massana seguit d'un altre, més gran, fins Andorra la Vella. Per no fer un altre tram de bús, acabo caminant fins Sant Coloma on havia deixat el cotxe.


Des del Pic de Carroi (2335 m), les antenes que dominen Andorra la Vella i, en front, la vall del Madriu i la Tossa del Braibal amb congestes de neu al vessant esquerre (nord)

En total, unes sis hores de Santa Coloma a Sispony, amb una mica més de 1500 m de desnivell acumulat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada