divendres, 19 de juny de 2015

Pic d'Escobes (2781)

Visió del Pic d'Escobes des de prop del Refugi de Juclar
Fins aquesta excursió encara no havia visitat la regió dels Estanys de Juclar a Andorra. Havia estat fa anys dalt del proper Pic de Rulhe, dins ja de França, i també havia passat molt a prop del refugi de Juclar quan vaig fer el GRP d'Andorra. Una bona manera de conèixer l'indret ha estat l'ascensió al Pic d'Escobes, un gran cim andorrà.

He seguit l'itinerari normal que surt del Pont de la Baladosa, a la vall d'Incles, passa pel refugi de Juclar, ascendeix al coll d'Alba i d'allà al cim. És l'itinerari 16 del la Guia d'Andorra d'en Manel Figuera. A la sortida el cel estava força tapat i no ha estat fins ben passat el refugi que ha semblat que s'obria alguna clariana.

El refugi de Juclar mirant avall un cop passat
Mentre travesso el braç de terra entre els dos estanys de Juclar no deixo de mirar el cel esperant veure l'agulla característica del pic d'Escobes.

L'agulla del Pic d'Escobes apareix entre les boires
Passo pel costat del coll de Juclar, pel qual passaria a França i al seu estany de Juclar, i segueixo pujant cap al coll d'Alba. A partir d'aquí, el pendent és fort i en algun moment m'ajudo de les mans. Arribo al collet al costat del Pic de Noé i des d'on es veu l'agulla del Pic d'Escobes ben a prop.

L'aresta que porta cap a l'agulla característica del Pic d'Escobes
Pujo al proper Pic de Noé i refaig el camí fins a l'aresta. L'agulla final es pot pujar per un camí afitat que l'envolta per l'esquerra, que és l'itinerari que segueixo, o per un altre més directe que suposa una mica més de grimpada, que serà pel qual descendiré.

Selfie des del cim. A l'esquerra els Estanys de Juclar (Andorra) i a la dreta l'Estany de Juclar (França)

Des del Pic d'Escobes (2781), els Estanys de Juclar i la vall d'Incles
Retorno pel mateix itinerari i m'aturo a dinar al refugi. Arribo al Pont de la Baladosa amb força sol.

Cavalls al Pont de la Baladosa, punt de sortida i arribada de l'excursió
He trigat unes 6 h i mitja, incloent parada per dinar a una de les taules del refugi. Aquest és l'itinerari que he seguit:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada