dilluns, 12 de novembre del 2012

Castellnou de Carcolze - Refugi de Coll de Midós

Al Refugi de Coll de Midós (2004)
Ahir diumenge em vaig afegir a la trentena de persones que vam anar a la sortida guiada de la UEU. La idea era anar de Castellnou de Carcolze fins al Roc Beneïdor, però en arribar al pla de Sorri, on la pista que uneix Castellnou amb Bescaran iniciaria el descens cap a Bescaran, es va posar a ploure més decididament i es va decidir tornar.

Només coneixia Castellnou d'haver-hi passat amb el cotxe el 2007 en fer la pista des de Bescanó i era un d'aquells indrets a la llista de pendents. Així que, després de l'excursió frustrada d'ahir, i veient la previsió de bon temps per avui, ahir al vespre em vaig dedicar a preparar una sortida "lleugera", de sabatilles i trotant, per conèixer alguna cosa més enllà de la pista que ja havia vist.

L'itinerari que vaig preparar per al GPS i que he seguit surt de Castellnou de Carcolze (1380) i puja fins al Refugi de Coll de Midós (2004) tot fent una mica de volta per passar per Coll Jovell. La baixada és més directa i va fins al pla de Sorri on segueix la pista que ve de Bescaran per retornar a Castellnou.

Surto a 1/4 de deu de l'aparcament situat a la part alta de Castellnou. La pista que segueixo es va enfilant suaument.

Colors de tardor per sobre de Castellnou de Carcolze
En el punt on giro cap al nord per enfilar cap al refugi veig el pla de Sorri.

Vista sobre els prats del pla de Sorri per on passaré de retorn a Castellnou
Vaig seguint rastres de camí, que sovint em trobo coberts per una mica de neu, fins a trobar la pista de Coll Jovell que segueixo en direcció a Bescaran, a l'oest, passant prop del dolmen de Coll de Jovell (que no he vist). Giro després al nord-est per acabar de pujar fins al refugi. Hi arribo una hora i mitja després d'haver sortit de Castellnou.

Cartell sobre la panoràmica des del Refugi de Coll de Midós (2004)

El refugi té una part lliure, a la planta baixa, sense lliteres i amb llar de foc, prou neta a dia d'avui. Del refugi segueixo en direcció sud fins arribar als prats del pla de Sorri on seguiré la pista fins a Castellnou.

Arribant a Castellnou per la pista de Bescaran

El mirador del castell de Castellnou de Carcolze
He estat cosa d'una hora de baixada. Així que es poden comptar unes dues hores i mitja efectives d'excursió (lleugera). Han estat poc més de 14 km i 850 m de desnivell.

Aquest és el track seguit que us podeu descarregar:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada