diumenge, 22 de gener del 2012

La Seu - Coll d'Arcavell - La Seu

A la pista de la Rabassa a Arcavell
Tenia aquest recorregut preparat des de finals d'octubre, poc després de fer l'itinerari 31 del Centre BTT de la Seu d'Urgell, Estamariu-Calbinyà. A partir d'aquest itinerari 31 i d'altres que havia anat fent per aquesta zona de la muntanya al nord de la Seu, vaig muntar un circuit d'uns 44 km, amb sortida i arribada a la plaça de l'Arbre de Castellciutat.

Avui, per fi, he tingut la sort de poder-lo fer acompanyat de l'amic Bernat Sifré. Tots dos hem pogut gaudir d'un magnífic dia assolellat i sense fred i d'aquest recorregut que durant 4 hores i mitja (efectives) i gairebé 1550 m de desnivell positiu ens ha tingut ben entretinguts.

L'itinerari remunta fins al coll d'Arcavell, a 1980 m, i va a trobar la pista que baixa de la Rabassa a Arcavell en un punt molt proper a la frontera andorrana. Opcionalment es pot arribar a l'estació de la Rabassa (Naturlandia) i retornar al punt esmentat (3,8 km anar i tornar).

En Bernat, amb els frondosos boscos propers a la Rabassa al darrera
L'itinerari de pujada des de Castellciutat al coll d'Arcavell són 22,4 km i el de baixada, 21 km. Ambdós itineraris tenen en comú un tram de 4,2 km; és a dir, els altres 40 km només es recorren en un sol sentit, la qual cosa fa que es passi per molts llocs diferents. Tota l'estona es roda per pistes, en diferents estats de conservació però sempre ciclables.

Aqui sota hi ha una mostra del recorregut i l'enllaç al track GPS real (editat per eliminar una petita marrada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada