dijous, 13 d’agost del 2009

Ferrades del Valais: Nax i Leukerbad

Aprofitant el campament del CEC a La Fouly-Val Ferret a Suïssa, hem fet un parell de ferrades relativament properes al campament.

La primera, el dia 9 d'agost, després d'una excursió al refugi de l'A Neuve marxem quatre companys cap a Nax a fer la ferrada del Belvedère. La guia de ferrades a Suïssa ens diu que és atlètica i la qualifica amb un nivell de 4 sobre 6. La veritat és que és curteta, uns 200 m, amb abundància de material que en facilita molt la progressió malgrat algun tram extraplomat (suau).

074-ferrata-de-nax-bloc
En Narcís Masorier i en Xavier Serrallonga a la ferrada Belvedère de Nax

El 13 d'agost vam anar a fer la ferrada de Daubenhorn, al poble de Leukerbad. Això ja és una altra dimensió: 1000 metres de desnivell, acabant al cim del Daubenhorn (2942), un recital d'escales en els trams més verticals, però material just (sense excessos) en la majoria del recorregut. La qualificació de la guia és de 6 sobre 6 i a la revista Vèrtex de maig-juny de 2009 (núm. 224, pàgs. 33-34) en fan una descripció tant entusiasta que anima a anar-hi. Per als més interessats, un vídeo penjat al YouTube en fa un bon repàs.

133-ferrata-de-leukerbad-bloc
La muralla del Daubenhorn des de Leukerbad. Dins del cercle groc, que he dibuixat sobre la foto, es podria apreciar una taqueta vermella

Vam agafar el telefèric de Gemmi a les 9 i a les 15 agafàvem el de baixada; és a dir, sis horetes en total. Un bon horari tenint present que vam escollir la variant difícil dins de la gruta penjada (que és una de les peculiaritats del itinerari) i que vam triar de fer una altra cova opcional que té una sortida al pati que et deixa sense paraules i amb la gola seca.

119-ferrata-de-leukerbad-bloc
En Salvi Fargas gaudint de l'esperit patriòtic suís en la taqueta vermella que s'esmenta a la fotografia anterior

120b-ferrata-de-leukerbad-bloc
En Xavier Serrallonga (dreta) i jo (esquerra) immersos en la ferrada (foto Salvi Fargas)

124-ferrata-de-leukerbad-bloc
Personal gaudint de la via


130-ferrata-de-leukerbad-bloc
Travessant la petita gelera de la baixada del Daubenhorn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada