dissabte, 20 de febrer del 2010

Travessa Cap del Rec - Arànser

Una bona proposta del companys de la UEU de La Seu: sortida de Cap del Rec, pujada al Tossal Bovinar (2841) i al Pic de la Colilla (2834), descens al refugi dels Estanys de la Pera, pujada al Pic del Coll de la Barra (2631) i descens a Arànser.

Un dia força assolellat durant el matí tot i que es va anar ennuvolant cap al migdia. Als cims un aire força fresquet dels que et fan anar de pressa a treure pells. La neu, força irregular per efecte del vent.

dscf0008-bovinar
Per sobre del refugi del Pradell, camí del Tossal Bovinar

dscf0012-bovinar
Dalt del Tossal Bovinar (2841), el proper Pic de la Colilla (2834) al meu darrera

dscf0015-bovinar
Les traces que baixen del Pic de la Colilla cap al refugi dels Estanys de la Pera

Malauradament quan érem prop del refugi en Xavi va tenir una mala caiguda i es va lesionar el genoll. Poc a poc va anar baixant i al refugi va poder avisar i finalment va acabar la travessa en moto de neu. Esperem que en pocs dies el tornem a tenir sobre els esquís.

La resta del grup vam deixar estar el Pic del Coll de la Barra per a una altra ocasió i vam seguir per la pista d'esquí de fons fins al cotxe que havíem deixat a l'estació d'Arànser.

dijous, 18 de febrer del 2010

La primera Tosa (2537) de la temporada

Aquest dijous sí.  El passat dijous 11 de febrer va ser un dia de un fred excepcional i em vaig estimar més deixar-ho estar quan ja era per sobre de la Coma Pregona.

18022010-bloc
Matí gelat a La Tosa (2537)

Però avui, tot i que com es veu a la foto feia força fresca, sí que he arribat al cim. Després ho he rematat amb tres horetes de pista amb companys de La Seu.

diumenge, 7 de febrer del 2010

Pics de Casamanya Sud (2740) i Central (2725)

Retrobada de companys en un dia de sol dels que fa afició.

La nevadeta i la borrufa del dissabte ens va fer deixar el Casamanya i ens va portar a fer el Pic d'Encampadana (2488) a tocar de les pistes de El Tarter. Va ser una molt bona consolació, amb més de 900 m de desnivell sortint de l'aparcament de pistes, i amb un gran descens de bona neu.

Però avui diumenge, el dia ha estat magnífic. La sorpresa ha estat arribar a l'aparcament i trobar-nos-el ben ple. Hem coincidit amb una sortida de curset de la UEU: 34 persones amb esquís i amunt!

dscf0002-casamanya
Preparant el material a l'aparcament (1910)

L'ascensió es desenvolupa còmodament seguint la valleta, orientada cap al N, que és poc abans del coll d'Ordino venint de Canillo.

dscf0004-casamanya
Pujant per la valleta, al fons es distingeix la punta del Casamanya Sud

dscf0006-casamanya
Reagrupament a mitja pujada per rossegar alguna coseta i fer un glop

Pugem fins al coll entre el Casamanya Sud i el Central (on s'anaven acumulant els companys de la UEU). Decidim fer primer el Casamanya Sud (més alt), així que crampons i amunt.

dscf0008-casamanya
Al cim del Casamanya Sud (2740), la Fina, que s'acosta per l'aresta, jo i l'Albert. Darrera meu, el Casamanya Central, amb el curset de la UEU en ple

dscf0012-casamanya
A la torreta de dalt del Casamanya Sud (2740), jo, l'Oriol i la Fina

De retorn al coll i als esquís decidim pujar al Casamanya Central (2725), ara ja despoblat, i així fer la baixada des de més amunt.

Les pales i les comes de la vall ofereixen un bon descens, tot i que avui la qualitat de la neu no ens acompanya i la crosta emprenya força. El darrer tram, però, el sol ha transformat més la neu i encara ens permet fer algun gir amb més dignitat.

Ens desempalleguem del vestit de guerra i ens posem en ruta per mirar de travessar la frontera abans que el trànsit no s'enredi massa.

Ho rematem amb un dinar força competent als afores de La Seu. Fins a la propera, companys!

Excursió realitzada per Jordi Agustí, Francesc Carulla, Jordi Martínez, Oriol Roselló, Fina Ruaix, Lluís Serra, Bernat Sifré i Albert Torralba.