divendres, 25 de gener del 2008

Projecte "Els tresmils abans dels cinquanta"


Al Coll de Badet, amb el grup del Néouvieille al fons, 31 d'agost de 2006

A l'estiu del 2004 vaig promoure entre els companys del gremi un projecte que ens proposés una orientació per a noves sortides. El vaig batejar com "Els tresmils abans dels cinquanta" i la cosa consistia en pujar els cims que a cadascú l'hi faltessin dels d'una llista de 127 tresmils "principals" del Pirineu. Una història que, en el meu cas, s'havia iniciat el 1976 (l'any del Centenari del CEC) pujant la Pica d'Estats amb 16 anys, però que va anar quallant com a projecte l'any 2000 quan vaig descobrir al Barrabés de Benasque la col·lecció d'itineraris sobre els tresmils del Pirineu d'en Luis Alejos (SUA Edizioak). El mateix 2000, sortint del Barrabés ja vaig iniciar una primera i incipient campanya tresmilera amb la liquidació dels tres Eristes (PIC SUD D'ERISTE, PIC DE BAGÜENYOLA i PIC D'EN BERALDI) i la pujada el PIC D'EN LE BONDIDIER, amb l'amic Guillem Masses.

Sembla que la cosa va fer una certa gràcia entre alguns companys i es va recollir la proposta. L'amic Lluís Mirabent, de Sitges, ja va acabar la llista el 2007 (em sembla!) i suposo que, a hores d'ara, també haurà liquidat la dels 212 pics de la llista completa de principals i secundaris.

Jo hi he anat dedicant vàries "campanyes tresmileres" al llarg dels estius dels anys 2003, 2004, 2005, 2006 i 2007 (el 2008 no vaig poder).

En aquest missatge comentaré algunes coses de les campanyes prèvies i de la que voldria que fos la campanya definitiva aquest 2009 (que ja en tindré 49!). A data d'avui me'n falten 12:

6 a la zona Góriz (Ordesa): EL CILINDRE DE MARBORE, PIC DE MARBORE, PIC ORIENTAL DE LA CASCADA, PIC CENTRAL CASCADA, PIC OCCIDENTAL DE LA CASCADA i L'ESPATLLA DE MARBORE

3 a la zona Néouvieille: PUNTA DE RAMOUNG, PIC DE NEUVIELH i PIC DELS 3 CONSELHIERS

3 a la Cresta de Espadas, al Posets: TUCA DE LLARDANETA, PIC DE LES ESPADES i PIC DELS PAVOTS

Des d'aquí, una crida per a trobar companys que s'animin.